Taxi in Den Bosch

Taxi in Den Bosch.

Welkom op de webpagina van Taxi in Den Bosch.

Taxi Asro is de taxi centrale in Den Bosch en omgeving met jarenlange ervaring in de branche. Taxi Asro vervoert al sinds jaar en dag haar zakelijke en particuliere klanten in en door Den Bosch en omgeving.
Taxi Asro Den Bosch is een jonge onderneming met betaalbare prijzen en een goede service.
Onze taxi’s vervoeren mensen dagelijks in een wijde omgeving.
En zijn gevestigd in Den Bosch. U kunt telefonisch of online bestellen.
Het is ook mogelijk om de tarieven op te vragen via e-mail. Ook als u iets anders te vragen heeft, neemt u dan gerust contact opnemen via telefoonnummer van 073 613 33 33.

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar en bereikbaar in Den Bosch.

Al onze chauffeurs zijn in het bezit van een chauffeurspas. Deze pas is een garantie voor betrouwbaarheid, uitgegeven door het Ministerie van Verkeer en waterstaat.

Taxi Asro is een serieuze speler op de taximarkt en heeft zoals eerder gezegd jarenlange ervaring. Hierdoor is Asro uw ideale taxi in Den Bosch.

 

Bel nu! Snel & Goedkoop ter plaatse + 24 uur per dag & 7 dagen per week

Tel: 073 613 33 33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat zijn de kosten voor een taxi?

De kosten voor een rit met een straattaxi  hangen af van: het  starttarief, de afstand en de duur van de rit. Voor al deze onderdelen geldt een maximumtarief. Dit tarief voorkomt dat u als klant teveel moet betalen.

Opbouw kosten taxirit

De ritprijs bestaat uit 3 delen:

  • een starttarief;
  • een prijs per gereden kilometer;
  • een prijs voor de duur van de rit.

Voor elk onderdeel geldt een maximumtarief. Na de taxirit krijgt u van de chauffeur een geprinte bon. Daarop staat hoe de ritprijs is opgebouwd en waar u terecht kunt met eventuele klachten.

Tarieven gebruik taxi

Een taxibedrijf of chauffeur stelt zelf de tarieven vast. Daarbij moet hij zich houden aan de maximumtarieven. De tarieven staan op de tariefkaart in de taxi.

Tabel: maximumtarieven taxi (per 1 januari 2014)
Soort taxivervoer Maximum starttarief Maximum kilometertarief Maximum tijdtarief (per minuut)
Personenauto (maximaal 4 personen) € 2,89 € 2,12 € 0,35
Busje (5 tot 8 personen) € 5,87 € 2,67 € 0,40

Rekenvoorbeeld kosten van een taxirit

Stel u maakt een rit van 7 kilometer die 15 minuten duurt. Als de taxivervoerder de maximum tarieven zou hanteren zou deze rit kosten:

  • starttarief € 2,89 +
  • kilometertarief 7 x € 2,12 = € 14,84
  • tijdtarief 15 x € 0,35 = 5,25.

In totaal is dat € 22,98.

Vertraging tijdens de taxirit

De kosten van een vertraging tijdens de taxirit wordt eerlijk verdeeld tussen het taxibedrijf en de klant. Als u in de file komt, moet u dus meer betalen. Gaat de rit heel snel, dan bent u juist goedkoper uit.

Wachttarief taxi

De chauffeur kan een wachttarief in rekening brengen als u dit heeft afgesproken voordat de taxirit is begonnen. Het wachttarief geldt bijvoorbeeld als de taxichauffeur moet wachten als de vergadering van zijn passagier uitloopt. Het wachttarief is € 39,79 per uur.

Kosten taxi vergelijken

De tarieven staan op een tariefkaart, die achter een van de ramen van de taxi is geplakt. De kaart moet goed leesbaar zijn. Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de taxi. Zo kunt u de kosten van de taxi’s vergelijken.

Vaste ritprijs

Een taxichauffeur mag u een vaste ritprijs aanbieden. Ook mag hij voor aanvullende diensten een toeslag rekenen, bijvoorbeeld voor het dragen van uw koffers.  U moet de vaste prijs of toeslag afspreken voordat de taxirit is begonnen.

Historie in den bosch

’s-Hertogenbosch is de officiële naam  van de stad. In spreektaal wordt meestal Den Bosch gebruikt. Dat betekent ‘het bos van de hertog’. In 1185 verleende deze hertog stadsrechten en de bijbehorende handelsprivileges. Om vreemde legers en plunderaars buiten te houden, werden rond veel steden muren gebouwd. Later verschenen er ook aarden wallen en bastions. In ’s-Hertogenbosch zijn daar nog grote delen van terug te vinden.  De oudste plek in het hart van ’s-Hertogenbosch is de driehoekige markt. Rondom dit plein bevond zich de vroegste ommuring.  ‘s-Hertogenbosch kent een rijke historie. Binnen de stadsmuren heeft ’s-Hertogenbosch haar middeleeuwse structuur grotendeels behouden. De laatgotische Sint-Janskathedraal, het classicistische stadhuis en het oudste bakstenen huis ‘De Moriaan’ herinneren aan lang vervlogen tijden. Net als de vele bochtige, verspringende straatjes met pakhuizen en koopmanswoningen.

Breng een bezoek aan ‘s-Hertogenbosch en laat u verrassen in de stad van Jeroen Bosch!