Taxi Kerkdriel

Taxicentrale Asro is ook actief in Kerkdriel tel: 073 613 33 33  kiest u voor een betrouwbaar en veilig taxibedrijf.

Taxi Asro is een jong en dynamisch bedrijf. Flexibiliteit en service staan bij ons hoog in het vaandel. Wij rijden stipt op tijd en brengen u veilig en voordelig naar elke gewenste bestemming. Ons wagenpark bestaat uit nieuwe en jonge nette auto’s. Deze zijn voorzien van alle luxe om u prettig en comfortabel te vervoeren.

Taxi Kerkdriel naar Schiphol voor 139 euro.

Taxi Kerkdriel naar Eindhoven Airport 90 euro.

Taxi Kerkdriel naar Den Bosch 45 euro.

Voor een offerte op maat gebruikt u onze contactformulier

Kerkdriel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Kerkdriel
Plaats in Nederland Vlag van Nederland
Vlag van Kerkdriel Wapen van Kerkdriel

Kerkdriel

Kerkdriel

Situering
Provincie Vlag Gelderland Gelderland
Gemeente Vlag Maasdriel Maasdriel
Coördinaten 51° 46′ NB, 5° 20′ OL
Algemeen
Inwoners (1 januari 2014) 7300
Overig
Postcode 5331
Netnummer 0418
Belangrijke verkeersaders N831
Detailkaart
Locatie in de gemeente
Locatie in de gemeente
Portaal  Portaalicoon Nederland

Kerkdriel is een Nederlands dorp, gelegen aan de Maas. Het dorp telt 7300 inwoners (per 1 januari 2014). Het behoort tot de Gelderse gemeente Maasdriel en is tevens de hoofdplaats van de gemeente.

De eerste vermelding van het dorp stamt uit 815/816 (‘Driela’). De naam bestaat uit twee woorden ‘drie’ en ‘lo’. Het 1e deel verwijst naar de drie woonkernen (Kerkdriel, Velddriel en Hoenzadriel) of een driesprong en het tweede deel van de naam naar een loofbos op een oeverwal.

Kaart (Maas)Driel

Het hart van Kerkdriel wordt gevormd door het Mgr. Zwijsenplein, vernoemd naar voormalig aartsbisschop Joannes Zwijsen die uit Kerkdriel afkomstig was. Vroeger heette dit plein D’n Delkant. Hier is de wekelijkse markt en een uitgaanscentrum. In juli is er een plaatselijke kermis en een jaarmarkt. Aan dit plein is ook het voormalig gemeentehuis (1888) te vinden, ontworpen door architect Derk Semmelink.

Kerkdriel telt twee kerken. De huidige Nederlands-hervormde kerk werd gebouwd in 1952. De oude kerk stamde gedeeltelijk uit de 14e eeuw, de toren had ook een karakteristieke kromme spits, maar werd in april 1945 door Duitse militairen opgeblazen. De rooms-katholieke Sint-Martinuskerk werd in 1954 gebouwd in de stijl van de Bossche school. De oude rooms-katholieke kerk werd eveneens in april 1945 opgeblazen. De oude kerk was een Waterstaatskerk, gebouwd in 1829. In 1905 werd er een grote toren bijgebouwd, die mgr. Zwijsentoren werd genoemd.

Het dorp heeft ook een museum, het Driels Museum, ondergebracht in een oud schoolgebouw. De vaste collectie bevat objecten met betrekking tot de lokale geschiedenis van Kerkdriel, Velddriel, Hoenzadriel en Alem.

Het gemeentehuis van Maasdriel is gevestigd aan de Kerkstraat. In het dorp bevindt zich een stellingmolen, de Sara Catharina. Deze molen was tot circa 2000 in bedrijf, maar was in 2009 niet meer maalvaardig.

Het dorp is onder andere bekend door de champignonteelt.