Taxi Tarieven

Taxi Tarieven Den Bosch

Bel nu alle stadsritten 20% korting. Onze taxi centrale is vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week open. Bel nu voor een taxi of taxibus reserveren. 073 613 33 33

Prijzen gelden bij reservering minimaal 24 uur van te voren een mandag tot donderdag  08:00 tot 22:00. Prijzen zijn niet geldig voor feestdagen en festivals-feesten. Wilt u binnen 24 uur worden vervoerd dan geldt een Last Minute Toeslagen). Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn adviseren wij u minimaal 24 uur van te voren een reservering door te geven.. Wilt u binnen 24 uur worden vervoerd dan geldt een Last Minute Toeslag.

Voor een taxi rit bestellen klik hier.

Hier vind u een indicatie van de prijzen van Taxi Centrale Den Bosch Asro. De exacte prijs is afhankelijk van uw vertreklocatie.
De prijs voor een taxirit wordt bepaald door een starttarief, de afstand en de tijdsduur van de rit.

Opbouw kosten taxirit

De ritprijs bestaat uit 3 delen:

  • een starttarief;
  • een prijs per gereden kilometer;
  • een prijs voor de duur van de rit.

Na de taxirit krijgt u van de chauffeur een geprinte bon. Daarop staat hoe de ritprijs is opgebouwd, ziet u door welke taxiondernemer u bent vervoerd en waar u terecht kunt met eventuele klachten.
Hieronder kunt u een prijs indicatie krijgen , dit is alleen op basis van het aantal gereden kilometer. 


From: To: Travel Time: Day Night

Overzicht

Wat zijn de tarieven voor een taxi

 De kosten voor een rit met een straattaxi hangen af van: het starttarief, de afstand en de duur van de rit. Voor al deze onderdelen geldt een maximumtarief. Dit tarief voorkomt dat u als klant teveel moet betalen.

Tarieven gebruik taxi

Een taxibedrijf of chauffeur stelt zelf de tarieven vast. Daarbij moet hij zich houden aan de maximumtarieven. De tarieven staan op de tariefkaart in de taxi.

Tabel: maximumtarieven taxi (per 1 januari 2015)
Soort taxivervoer Maximum starttarief Maximum kilometertarief Maximum tijdtarief (per minuut)
Personenauto (maximaal 4 personen) € 2,95 € 2,17 € 0,36
Busje (5 tot 8 personen) € 6,00 € 2,73 € 0,41

Rekenvoorbeeld kosten van een taxirit

Stel u maakt een rit van 7 kilometer die 15 minuten duurt. Als de taxivervoerder de maximum tarieven zou hanteren zou deze rit kosten:

  • starttarief € 2,95
  • kilometertarief 7 x € 2,17 = € 15,19
  • tijdtarief 15 x € 0,36 = 5,40.

In totaal is dat € 23,54

Vertraging tijdens de taxirit

De kosten van een vertraging tijdens de taxirit wordt eerlijk verdeeld tussen het taxibedrijf en de klant. Als u in de file komt, moet u dus meer betalen. Gaat de rit heel snel, dan bent u juist goedkoper uit.

Wachttarief taxi

De chauffeur kan een wachttarief in rekening brengen als u dit heeft afgesproken voordat de taxirit is begonnen. Het wachttarief geldt bijvoorbeeld als de taxichauffeur moet wachten als de vergadering van zijn passagier uitloopt. Het wachttarief is € 40,65 per uur.

Kosten taxi vergelijken

De tarieven staan op een tariefkaart, die achter een van de ramen van de taxi is geplakt. De kaart moet goed leesbaar zijn. Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de taxi. Zo kunt u de kosten van de taxi’s vergelijken.

Vaste ritprijs

Een taxichauffeur mag u een vaste ritprijs aanbieden. Ook mag hij voor aanvullende diensten een toeslag rekenen. Bijvoorbeeld voor het dragen van uw koffers.  U moet de vaste prijs of toeslag afspreken voordat de taxirit is begonnen.

TIP: Taxi Asro vaste prijs.
Kijk op onze vaste ritten prijs 

Wat zijn de kosten voor een taxi?

De kosten voor een rit met een straattaxi  hangen af van: het  starttarief, de afstand en de duur van de rit. Voor al deze onderdelen geldt een maximumtarief. Dit tarief voorkomt dat u als klant teveel moet betalen.

Opbouw kosten taxirit

De ritprijs bestaat uit 3 delen:

  • een starttarief;
  • een prijs per gereden kilometer;
  • een prijs voor de duur van de rit.

Voor elk onderdeel geldt een maximumtarief. Na de taxirit krijgt u van de chauffeur een geprinte bon. Daarop staat hoe de ritprijs is opgebouwd en waar u terecht kunt met eventuele klachten.

Tarieven gebruik taxi

Een taxibedrijf of chauffeur stelt zelf de tarieven vast. Daarbij moet hij zich houden aan de maximumtarieven. De tarieven staan op de tariefkaart in de taxi.